De Club

Wie zijn we?

ASK-Stuwer is de overkoepelende studentenvereniging van de buitencampussen van Universiteit Antwerpen (Campus Middelheim, Campus Groenenborger en Campus Drie Eiken). Onze vereniging telt meer dan 4000 leden, en is daardoor één van de grootste studentenverenigingen van Antwerpen.

Wat doen we?

ASK-Stuwer staat in voor studentenvertegenwoordiging, de publicatie van de wekelijkse UA Snelkrant en voor de organisatie van verscheidene grote evenementen die uitgegroeid zijn tot mijlpalen in het sociale leven van de Antwerpse student. De verkozen praeses (=voorzitter) leidt een gemotiveerde ploeg praesidiumleden die zich inspannen voor de ontspanning, de begeleiding en de bescherming van de student op de UA. ASK-Stuwer overkoepelt en bundelt al de studentenkringen van de buitencampus. De bedoeling is om tot een optimale samenwerking en coördinatie tussen de kringen onderling te komen. ASK-Stuwer is eveneens de tussenschakel tussen studenten/kringen en de academische overheid van de campussen Drie Eiken, Groenenborger, Middelheim, Hoboken en Merksem

ASK-Stuwer is actief op 3 belangrijke fronten:

  • Informeren
  • Studentenvertegenwoordiging
  • Organiseren van activiteiten

Geschiedenis

1965  – Oprichting Antwerps Studentenkorps (ASK)

1967  – Oprichting Centraal Comité ASK

2003 – 1 oktober 2003, een belangrijke datum voor de Universiteit Antwerpen. De UA werd officieel na de fusie van de drie instellingen, UFSIA, RUCA en UIA. De Universiteit Antwerpen werd zo een universiteit met meer dan 10.000 studenten of de derde qua grootte en impact in Vlaanderen.

2005 – Fusie met Studentenwerkgroep (Stuwer), de overkoepelende vereniging van de UIA (nu Campus Drie Eiken). ASK-Stuwer werd een feit.

Lees meer…